søndag den 7. september 2014

Rumteori-øvelse

Analyse af "Skriget"

Billedet er malet af Edvard Munch. Maleriet blev malet tilbage i 1893, og det hænger på et museum i Oslo.

Der er dybde i billedet. Det kan man se på baggrunden. Der er for eksempel hegnet. Det er en lineær gradient fordi det på billedet bliver mindre og mindre, men i virkeligheden er det samme størrelse. Et andet eksempel kunne være den anden mand som står i ”bunde”/mellemgrunden af billedet. Han virker ikke ligeså stor som den person i forgrunden.

Der er nogle vertikale linjer i billedet også. Der er for eksempel en helt ude i højre side som går lodret ned. Der er også næsten nogle vertikale linjer i skyerne og bjergene.  

Der er en del forskellige farver i billedet. For eksempel er der i bunden af billedet og op til ”bakkerne” nogle mørke farver, og i himlen er der nogle lyse orange farver. 

I billedet er der også nogle overlapninger. For eksempel er der personen i forgrunden. Han overlapper hegnet så man ikke kan se det, og det samme gør personen i baggrunden.

I billedet er der også repoussoir. Det kan man se ved de to personer i billedet. Der er meget lang afstand mellem de to personer og den der er længest væk er meget utydelig.
Det kan man også godt kalde formindskelse da personen bliver mindre. Der er også formindskelser i billedet for eksempel bjergene/bakkerne. 


1 kommentar: